Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

 

 

 

 

 


Oefening brandweer mei 2010
Op zaterdag 8 mei organiseerden enkele brandweermannen een oefening waarbij een tractor en een lijnbus in botsing kwamen. Toevallig vervoerde de tractor enkele vaten gevaarlijk product, wat een extra uitdaging betekende om deze interventie tot een goed einde te brengen.

 

 

 

bus_traktor

Door het aantal slachtoffers zou dit in een reële situatie onmiddellijk een schaalvergroting betekenen. Hierdoor worden verschillende hulpverleningsdisciplines opgeroepen.

Om de oefening realistisch te maken konden we dan ook rekenen op de hulp en medewerking van het Rode Kruis Moorslede, het MUG team van het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare, de lokale politiezone en de gemeentediensten.

Ook veel slachtoffers en kijklustigen speelden deze oefening heel realistisch en overtuigend mee. Van de zwaargewonde buschauffeur tot de opdringerige pers... iedereen was aanwezig.

Hierbij willen we iedereen nogmaals uitdrukkelijk bedanken voor hun medewerking en inzet. In eerste plaats de mensen van ons eigen korps, die heel veel tijd in de voorbereiding staken maar ook het Rode Kruis, de MUG dienst, de Politie, de Lijn, het gemeentebestuur en slachtoffers die ons de kans boden om op een realistische wijze een multidisciplinaire oefening af te werken.

 

Klik hier voor meer foto's

 

 

 

 

 

perslucht
spuit
rampoefening