WESPEN

WESPEN


Er zijn tal van nuttige  wespen. Ook de gewone of Duitse wesp draagt haar steentje bij aan de natuur. Doordat het vleeseters zijn, vangen ze enorm veel insecten. Vaak zitten deze insecten tussen onze groenten in de tuin. Ze vangen ook de voor ons vervelende huisvliegen. Wespen zijn eigenlijk bedreven in het opruimen van schadelijke of hinderlijke insecten. Weegt dit voordeel op tegen het nadeel van steken en overlast? In de vrije natuur is het uiteraard niet nodig om het wespennest te verdelgen of te verwijderen. Wanneer het wespennest gesitueerd is in huis, in de spouwmuur, in detuin dicht bij de woning, op de zolder of in de grond dicht bij huis is het raadzaam om dit nest te laten weghalen.

Soorten die indien nodig worden verdelgd:

Gewone Wesp


Kenmerken
Lange zwarte antennes, zwart met geel borststuk/achterlijf, gele poten, geen 3 zwarte puntjes op de kop. 17-20mm groot.
volgt een gepaste verwijdering.

Duitse Wesp


Kenmerken
Lange zwarte antennes, zwart met geel borststuk/achterlijf, gele poten, 3 zwarte puntjes op de kop. 15-20mm groot.

Aziatische Hoornaar


Kenmerken
Zwart borststuk, oranjegeel gezicht en bruine poten met gele uiteinden. Alleen het vierde achterlijfsegment is geel-oranje gekleurd. 25-30mm groot.

Hebt u last van wespen? Vraag dan HIER uw verdelging aan.

(Opgelet: een wespennestverdelging is niet gratis. Na de verdelging ontvang je een factuur van €48,40 inclusief BTW. Indien de brandweer een tweede of volgende maal moet langskomen voor hetzelfde nest in hetzelfde kalenderjaar, is dit gratis.)

Soorten die niet worden verdelgd:

Franse veldwesp


Lange gele hangende pootjes en gele antennes. Maakt kleine honingraat-achtige nestjes zonder bol er rond. Meestal onder dakpannen. Niet agressief. 12-18mm groot.

Aardhommel


Mollige, sterk behaarde dieren. Zwart met geel en wit. Het zijn net als de bijen heel nuttige bestuivers van bloemen.
11-23mm groot.

Honingbij


Bruin, licht behaard met afgeplatte achterpoten. Neem contact op met een imker om het nest weg te nemen.
15-20mm groot.

Steenhommel


Mollige, sterk behaarde dieren. Zwart met oranje. Het zijn net als de bijen heel nuttige bestuivers van bloemen.
12-26mm groot.

Europese Hoornaar


Roodbruin op kop en borststuk. Geen gele uiteinden van de poten. Niet agressief tenzij je het nest verstoort. Onze grootste wesp. 24-35mm groot.

Solitaire Bijen en Wespen


Maken vaak meerdere nestingangen tussen stoeptegels, in de aarde of in het gazon, niet breder dan het diertje zelf. Angel te kort om door uw huid te prikken.